Mijn vogels
 

In januari 2003 kocht ik mijn eerste jonge Roodschouderara, geboren in 2002.

Hij was heel tam en aanhankelijk, kortom: een heel leuke vogel.
Het bleek een man te zijn, dus ging ik op zoek naar een pop. Na een tijdje zoeken kon ik aan een koppel komen. Later heb ik nog een koppel gekocht en uiteindelijk ook nog een pop, waar het om begonnen was. Alle vogels waren, evenals de eerste, uit 2002, met een vaste voetring.

Ik heb ze met z’n allen in een gezelschapsvolière geplaatst. Dat ging prima, ze konden het goed met elkaar vinden en ook met de andere vogels ontstonden er geen problemen.

In 2007 heb ik de volière voorzien van broedblokken. Eén koppel ging probleemloos broeden en kreeg twee jongen (poppen). In een ander blok gingen twee poppen bij elkaar zitten wat resulteerde in een hoop onbevruchte eieren. 

Daarom heb ik in 2008 de volière in vier vluchten verdeeld en daar de poppen en mannen paarsgewijs in geplaatst. 
Ik heb nu drie koppels uit 2002 en een nieuw gevormd koppel, bestaande uit een van de poppen uit het eerste nest van 2007 en een man die ik geruild heb voor een later jong van mezelf uit 2008.

De pop uit het eerste nest woont inmiddels in de huiskamer en daar beleef ik veel plezier aan! Deze vogel kan al een aantal woordjes zeggen en uit verschillend gekleurde blokjes de opgedragen kleur pakken.