Introductie
 

Hallo, ik ben Erwin Smilde.

Als kind was ik al gek op papegaaien en na jaren kanaries en tropen gekweekt te hebben, ging in 2003 een grote wens van mij in vervulling. Ik heb toen mijn eerste drie koppels Roodschouderara’s aangeschaft. Deze ara’s zijn door hun geringe afmetingen zeer geschikt om in wat kleinere vluchten te houden.

In 2008 heb ik besloten om me enkel toe te leggen op het kweken van de Roodschouderara. 

Een voordeel van deze beslissing is dat nu zoveel mogelijk ziekten bij de papegaaien voorkomen worden. Tropen en andere vogels kunnen namelijk drager zijn van diverse papegaaienziekten zonder zelf ziek te zijn. Mijn eerste zelfgekweekte jongen heb ik laten testen op Polyoma, Chlamydia en PBFD (snavel- en veerrot ziekte). De resultaten waren allemaal negatief. Aangezien er geen nieuwe vogels in mijn volière komen, kan ik ervan uitgaan dat mijn vogels vrij van ziektes zijn en blijven.

Ook is het gericht kweken van één soort vogels makkelijker en overzichtelijker. De vogels krijgen allemaal dezelfde voeding en huisvesting.

Op dit moment heb ik vier koppels in de volière en één pop als huiskamervogel.

Op deze website vertel ik over mijn manier van vogels houden. Ik beweer niet dat dit de enig juiste manier is, maar bij mij werkt het goed.